Kedves Látogató!


Szeretettel köszöntjük szövetkezetünk honlapján. 

Reméljük, hogy megújult honlapunkon sok érdekességet talál.

Az általános információk mellett napi aktualitásokkal is szeretnénk szolgálni. Keressük leendő partnereinket az értékesítés területéről, valamint azokat a méhésztársakat, akik szívesen csatlakoznának hozzánk. De szívesen látunk minden kedves érdeklődőt, akit érdekel a méhészkedés.


Honlapunkon jó barangolást kívánunk, ha észrevétele, javaslata van, vagy ha kapcsolatot keres velünk, egy percig se töprengjen, ragadjon billentyűzetet. Elektronikus levelére a lehető legrövidebb időn belül válaszolunk.

Elérhetőségünket megtalálja a "Kapcsolat" menüpont alatt!

Mellárius Szövetkezet

A szövetkezetről

Engedje meg, hogy röviden bemutassuk szövetkezetünket.

Szövetkezetünk teljes neve:   

Mellárius Méhész Termeltető és Szolgáltató Mezőgazdasági Szövetkezet


Röviditett név:                            Mellárius Szövetkezet 

Székhelye:                                3561 Felsőzsolca, Bódva utca 5


Levelezési cím::                         3527 Miskolc Zsigmondy Vilmos u. 2-6

Mellárius szövetkezet teljes jogú jogutódja a 2001.02.12.-én alakult Nektár-Trade Szövetkezetnek.


2001-ben 315 fő méhész úgy döntött, hogy azonos érdekek mentén összefogva létrehoznak egy új típusú termeltető, szolgáltató és értékesítő szövetkezetet. Tették ezt annak reményében, hogy együttesen talán sikerül stabil piaci helyzetet teremteni a termékek, (elsősorban méz) értékesítésében. Nem lesznek kitéve a piac sokszor kiszámíthatatlan szeszélyének.
Az azóta eltelt időszak bizonyította, hogy jó döntést hoztak akkor. Minden az alakulástól eltelt esztendő, a sok-sok nehézség ellenére, sikerrel zárult.

Taglétszámunk évenként változó, vannak új belépők, teljesen kezdő méhészek, fiatal családtagok, akik szüleiktől veszik át a stafétabotot (kaptárszolgát). Természetesen vannak kilépők is. Elsősorban azok a méhésztársaink, akik már úgy érzik, hogy egészségi állapotuk nem teszi lehetővé a további méhészkedést, nem kívánnak a tagjaink maradni. Vannak olyanok is, akik más szakmai sikerek reményében külföldön keresik a boldogulást, felhagynak a méhészkedéssel. Összességében a taglétszám így is állandónak mondható, 350-380 között változik az évek során. A taglétszám alakulása is bizonyítja a szövetkezet létjogosultságát.

A piaci lehetőségek jobb kihasználása érdekében 2016 évben a két szövetkezet tagsága úgy döntött, hogy A Nektár-Trade Szövetkezet és a Mellárius Szövetkezet egyesül, az egyesülés után a  szövetkezet a Mellárius nevet veszi fel.